Ette kyllä arvaa, paljonko puukiuas maksaisi täällä!

 


Olen ymmärtänyt haluavani ja tarvitsevani puukiukaan. Mahdollisesti kuihtuvani pois ilman puukiuasta. Miten en tajunnut sitä silloin, kun käytin ainutlaatuisen SuomiNamibia -kuljetusmahdollisuuden sähkökiukaan hankkimiseen

Mutta eipä hätää! Kyllähän meilläkin päin myydään puukiukaita. Ja justhan oli myös uutinen siitä, miten esimerkiksi Harvian myynti ulkomailla on kasvanut. 

Eikun kysymään tarjousta kahdelta Etelä-Afrikassa toimivalta yritykseltä. 

Meinasin pudota tuolilta, kun kuulin hinnat. 

Yksi tarjosi pakettia, johon kuului Kastor Karhu 22 -kiuas 28 795 Randia (1597 Euroa) ja saman valmistajan hormisetti 22 225 Randia (1232 Euroa). Siis noin 2800 euron yhteishinta. (Ja tähän vielä lisäksi 1500km mittaisen maakuljetuksen hinta ja tulli- ja huolintamaksut Namibiassa.) 

Toinen tarjosi ehtaa Harviaa. M3-kiuas 16 280 Randia (903 Euroa) ja siihen hormihommelit 28 160 Randia (1561 Euroa). Vain 2460 Euroa yhteensä!

Suomen Netraudassa Kastor maksaisi 500 euroa ja Harvia 230 euroa. Ilman hormihommeleita. 

Totta puhuen olin aliarvoinut hormihommeleiden osuuden kustannuksista ihan täysin. En ollut tajunnut, että ne kustantaa enemmän kuin itse kiuas. 

Jos tulkitsen tätä Etelä-Afrikasta tullutta Harvia-tarjousta oikein, tässä kaupiteltavat hormin osat (savupiippu, sen jatkokappale ja fire damper) maksaisivat Suomessakin yhteensä 790 Euroa.

Mitenköhän erityisiä nuo saunan savupiiput ja kiukaan hormit on? (Vai onko sen nimi hormi vai putki vai mikä?) Namibiassakin toki on takkoja ja kamiinoita jne., jotka tarvitsevat hormeja ja savupiippuja. Jos tilaisi vain kiukaan, niin voisiko siihen kiinnittää minkä vaan täällä saatavilla olevan sopivan paksuisen piipun / hormin?

Muuten tänne ei kuulu mitään uutta. Työmaa seisoo yhä ja on niin kuuma, ettei jatkamista ilkeä edes ajatella.

Sähkökiuaskaan ei ole vielä rantautunut, joten mikäpä tässä. Tosin olisi ollut aika siistiä, jos sauna olisi kiukaan saaapuessa ollut jo sitä vaille valmis.

Kommentit

Suositut tekstit