Suomi-kiuas matkalla Namibiaan (osa 1)

 


Kun kaikki oli mennä pieleen, säkenöivä lukija Viikistä kurvasi apuun! Kuvassa Suomi-kiuas matkalla Tammiston Bauhausista Windhoekiin. 

Tähän mennessä tapahtunutta: 

  • Sain yllättävän ja ihanan viestin, että hyvän ystävän hyvä ystävä on lähettämässä Namibiaan kontin, johon mahtuisi pieni kiuas. Jos haluaisin käyttää tilaisuuden hyväkseni, paketin pitäisi olla maanantaina lähtövalmiudessa Helsingin Käpylässä. 

  • Katselin vähän rautakauppojen nettisivuja ja minusta näytti siltä, että kun maksaa ylimääräistä, kiukaan saa kotiinkuljetuksella vaikka seuraavaksi päiväksi. Eli oli vähän aikaa tutkia vaihtoehtoja.

  • Vaihtoehtoja tutkiessani sain vuorokauden kestäneen pakkomielteen höyrysähkökiukaasta

Pääsin eroon pakkomielteestä meditoimalla pankkitilin saldoa, ja palasin sitten eilen aamulla verkkokauppaostoksille. Muutama näpäys, ja olin ostanut Bauhausista edullisen kiukaan kotiinkuljetuksella. (Ja sen kivet. Ja saunan seinälle laitettavan lämpömittarin.)

Aloin sitten soittaa Skypellä verkkokauppaan, että hei älkää toimittako sitä ennen maanantaita, sillä osoitteessa ei ole ketään kotona ennen sitä.

Ystävällinen asiakaspalvelija, neiti V, sanoi että ei hätää, koska lähetys ei missään tapauksessa ehdi perille kuin vasta aikaisintaan maanantaina

KÄÄK. Kävi ilmi, että 1-2 arkipäivän toimitusaika koski vain pikkuesineille tarkoitettua pikalähetyspalvelua (edes pienet seinälle laitettavat kiukaat eivät kuulemma ole pikkuesineitä?!)

Neiti V ehdotti, että voitais odottaa perjantaihin saakka, koska silloin jo koneelta näkyisi, ehtiikö kiuas todennäköisesti maanantain toimituksiin. 

En kuitenkaan uskaltanut ottaa riskiä ja pyysin neiti V:tä peruuttamaan tilauksen. Olin ihan varma, että olin nähnyt jossain toisessa rautakaupan nettikaupassa oikeasti nopean kotiinkuljetuksen. 

Mutta en ollutkaan. Jos aiotte ostaa suomalaisesta verkkokaupasta kiukaan Afrikkaan lähetettäväksi, tilatkaa se ajoissa! Kaikissa on vähintään kolmen (arki)päivän toimitusaika. 

Vietin sitten aamupäivän vuorotellen avunpyyntöjä somessa, helsinkiläisten tavarankuljetusfirmojen googlausta ja neiti V:lle soittelua. Neiti V onnistui peruuttamaan ensimmäisen tilauksen peruutuksen (koska olihan pieni mahdollisus, että kiuas olisi saattanut ehtiä perille maanantaiksi heidän kauttaan). 

Meinasi tulla vähän sydämentykytystä, sillä eilen oli myös tyttären 6-vuotissyntymäpäivä ja kaikki asian parissa vietetty aika oli poissa hyvä äiti -saldosta. (En usko, että tytär toistaiseksi pitää saldoa, jossa jaetaan pisteitä pitkän aikavälin näkökohtien perusteella.)

Ja just kun meinasi oikeasti pää sumeta, Lukija Viikistä otti yhteyttä ja sanoi haluavansa tukea saunaprojektia käymällä hakemassa kiukaan Bauhausista ja viemällä sen maanantaina osoitteeseen, josta se lähtee merimatkalle Namibiaan. 

Kas tässä kiukaan matkan ensimmäinen etappi. Laaduntarkastaja takapenkillä valvoo, että kaikki sujuu asianmukaisesti.


Maanantaina tämä siis pakataan merikonttiin, jonka voimme toivoa olevan täällä joskus joulukuussa. Jos korona pitää meidät täällä, päästään ehkä suomalaiseen joulusaunaan! 

Muuten täytyy saunoa Etelä-Afrikan kiuasihmeellä, joka löysi tiensä meille vihdoin keskiviikkona. Siitä juttua ensi kerralla. 


PS: Oikeastihan Lukija Viikistä on ystävä, mutta Lukija kuulostaa siltä kuin olis paljonkin ei-sukulaisia ja tuttuja lukemassa.




Kommentit

Suositut tekstit