Suunnitelmia ja helkutin elementtipaneeleja

 

Tässä vielä suunnitelmat, joita eilen puolison kanssa pähkättiin. Eli ylälaude tulis osittain (25cm) tukiseinän päälle. Siis tänne.


Tältä siellä päällä näyttää nyt.

Lauteiden ylös hilaus on tärkeää paitsi mun näköalapäähänpinttymälle, myös siksi että siitä saataisiin syvyyssuunnassa lisää tilaa. joka on nyt ihan liian hintsusti, sillä tukiseinän etureunasta "pyykkikuilun" laidalle on vain 173cm, josta seinät syövät vielä ainakin 15cm, vaikka laitettaisiin puolison ehdotuksen mukaan vain elementtilevy plus puupaneeli.

Tällä ylälauteen ylöshilauksella syvyyttä saadaan lisää 25cm plus ylälauteen takana olevan seinän paksuus. 

Alalaude pultattais jotenkin tukiseinän sivuseiniin kiinni. Ja koko tukiseinä eristettäisiin jotenkin, mutta tarkkaa tapaa murehdittaisiin vasta tuonnempana.

Ongelmia se aiheuttaa siinä, että kun ylälaude on hitsin korkealla, eikä syvyyttä silti hirveesti, lauteille pitäis kiivetä kanaporras-tyyppisiä rappusia, joita mun täti ehdotti. Tämmösiä. 

Onneksi ollaan vielä kaikki suht vetreässä kunnossa, eli toistaiseksi kiipeily ei tuota ongelmia. 

Kaksi metriä olis maksimi ulkosyvyys, koska ne meidän elementtilevyt on sen pituisia, joten 2-metriä syvän katon niillä sais eristettyä helpommin kuin ihan vähän syvemmän. (Ihan vähän syvempi syvyys olisi nimittäin nyt mahdollinen tuon laudekikan ansiosta. Mutta se lisäsyvyys on vielä niin pieni, ettei se poistaisi kanaportaan tarvetta.)

Kauheen korkea tästä tulis (sisäkorkeus 2,8 metriä), mutta Saunologia-blogin Lassi meinasi, että ei ole löylyjen kannalta katastrofi, vaikka saunasta tulis näin korkea. Päätin uskoa häntä, jotta saan näköalani ja lisäsyvyyden.

Tässä vielä grilliltä katsottuna. Ehkä tuon ikkunan pitäisi olla koko seinän levyinen, niin yksinkertaistaisi asioita?


Ja nyt kun katson näitä piirustuksia uudelleen, huomaan että olen unohtanut laskea seinien paksuuteen sen, että jos tulee runko, niin ne rungon poikkipuut vie tietysti oman tilansa. Olin nimittäin laskenut vain näin. 

Nää prefab-eli elementtipaneelit on ihan mun murheenkryyni. Me siis saatiin nämä ilmaiseksi ylijäämätavarana yhdeltä työmaalta, jossa puolison ystävä rakensi näistä koronakaranteenikeskuksen. 

Tältä ne näyttää (meidän autotallissa).


Ja täällä valmistajan sivulla niistä kerrotaan kaikenlaista, mitä en tajua. Mut näätte, että niissä on jonkinlainen STYROX-levy sisuksena ja sen sisuksen päällä molemmin puolin IHAN OHUET metallilevyt.

Miten tommoseen voi naulata mitään mäntypaneelia ilman että panelointi tsing tsong lentää elementistä irti ihan hetkessä? 

Ja entä se seinäkiuas, joka painaa kivineen 40kg? Puolisolla oli idea jostain teräslevyistä, jotka laitetaan kiukaan kohdalle molemmin puolin seinää lattiaan asti. Siis yksi teräslevy puupaneelia vasten sisällä ja toinen elementtiseinää vasten ulkona. (Uhka vai mahdollisuus estetiikalle?)

Koronakaranteenikeskuksen rakentanut kaveri on tähän mennesä lohdutellut, että ei hätää, katsokaas, kun ne U-urat kiinnittää koko hoidon maahan, yksittäiset elementit liukuvat toisiinsa kiinni elementtien sivuissa olevilla alumiiniurilla ja sit on vielä jotain ihme T-juttuja, jotka ilmeisesti tulee kulmiin.

Ja kaiken kruunaa mystinen toimenpide nimeltään pop riveting. En tiedä mitä se on, mutta se kuulemma stabilisoi kaiken. Ja sitten vielä katto päälle, joka stabilisoi vielä lisää. 


Kommentit

Suositut tekstit