Vaihdetaan: pitkä mies lyhyeen

Nyt on käymässä niin, ettei mun puoliso mahdu ulkosuihkuun, koska tukiseinän rakentajat puhuu kuulemma liian kovaäänisesti.

Seuraa naapurustodraamaa. Näiltä ei kai voi välttyä missään uudisrakentamisessa.

Täällä on ollut nyt muutaman päivän tosi hikevää. Kesä tekee tuloaan ja pitää tottua kuumaan ilmaan. Muutkin kuin minä ovat äkäisiä. 

Tätä mun äkäisyyttä ei ole varsinaisesti helpottanut, että puoliso on ollut sunnuntaista saakka työmatkalla rannikolla (josta lähettelee "täällä on ihanan viileää" -tyyppisiä viestejä). 

Tytär täytyy viedä tarhaan kello 7:15 ja hakea sieltä 12:15. Välissä koitan tehdä töitä samalla kun saunanrakentajat (tai siis yhä tukiseinän rakentajat) paukuttaa ja höpisee yksilasisen ikkunan takana. Sit iltapäivällä saan raportin siitä, mitä työmaalta TAAS puuttuu, ja kurvaan ostarille nostamaan käteistä. 

Eilen lähdin pankkiautomaattikeikan jälkeen kävelylle taloudenhoitajan taaperon kanssa (joka äiteineen on aika usein meillä yötä, kun puoliso on poissa). Kun tulin takaisin rentoutuneena mutta hikisenä nukkuva lapsi rattaissa, taloudenhitaja raportoi, että naapuri oli käynyt valittamassa rakennustyömaan melusta. Lisäksi puhelimessa oli please give me an urgent call -viesti isännöitsijältä.

Soitin isännöitsijälle, joka vastasi taskusta. Taustalta kuului epämääräistä keskustelua autojen parkkeeraamisesta ja roskisten sijoittelusta. Haloo! huuhtelin puhelimeen.

Kun olin saanut hien laskemaan, oli jo liian myöhä mennä soittamaan naapurin ovikelloa. 

Aloin etähoitaa materiaalihankintoja rannikon viileydestä nauttivan puolison kanssa. Ei! puoliso huusi puhelimeen (taustallaan ääniä, jotka kuulostivat kovin paljon grillijuhlilta), kun sanoin rakennusmiesten tarvitsevan isoja kiviä tukiseinän yhden osan päälle tulevaa sadevesikourua varten.

Puolison mukaan mitään isoja kiviä ei todellakaan tarvi, ja rakentaja on ihan varmasti ymmärtänyt väärin insinöörin piirustuksen. Samaa soraa vaan tähän sementin sekaan kuin muuhunkin betoniin. 

Kyse on alla olevan piirroksen ylimmästä osasesta, jonka selitykseksi on kirjoitettu 20MPa CONCRETE CHANNEL (125MM THICK ). SLOPE TO BE DETERMINED ON SITE.

Minä välittämään viestiä rakentajalle ja rakentaja käymään tänä aamuna insinööritoimistossa kysymässä, mitä ne oikein tarkoittavat. 

Tämä erä meni rakentaja 1, mies 0, sillä insinööri oli sanut, että isoja kiviä joo nimenomaan. Antaneet myös näytteen mukaan, että rakentaja voi demonstroida mulle ja mä voin kuvata miestä varten. Tässä!

Liittyy jotenkin siihen, miten vesi valuu. 

Ja veden valumiseen liittyy nyt tää varsinainen asiakin. 

Pitäisi saada uusi mies, sillä nykyinen on liian pitkä (190). Se ei mahdu seisoaltaan suihkuun tuohon kohtaan, mihin olisin nyt ajatellut suihkun. (Kts. pinkki syhry.)


Tai mahtuu, jos rakentajat purkavat ilman konsultaatiota rakentamansa rappustasanteen. Mutku oon nyt tullut siihen tulokseen, että ne rappuset olis ihan kätevät. 

Toinen vaihtoehto olis korottaa tuota meidän ja naapurin välistä seinää niin paljon, että siihen korotettuun osaan tulis suihkupää, jonka alle mies mahtuu suihkuun seisaaltaan. 

Ehdotin tätä miehelle grillijuhlaäänten sakaan. 

Ei! hän huusi taas. 

Ei käy mitenkään, koska  I am already getting so much kak [sitä itseään] from the body corporate [taloyhtiö] and the neighbour for the distraction we are causing. 

Hä, hän? Munhan kimpussa ne täällä on, kun hän on siellä viieleässä.

Kostoksi hakkautin vielä ihan pienen palan päätykalliosta, jotta saan saunan edustalle vähän mukavamman penkin. 


PS: Yhytin naapurin rouvan tänään aamulla. Hän oli matkalla hammaslääkäriin. Pahoittelin melua ja hän sanoi, että ymmärtäähän sen, mutta olis kiva jos edes lounastunnin aikaan 13-14 vois olla hiljaista. Moni tulee siihen aikaan kotiin lepäämään. Vaihdettiin puhelinnumeroita ja pyysin häntä laittamaan viestiä, kun on taas liian meluisaa.




Kommentit

Suositut tekstit