Oho: Matti Nykäsen mäki!


Voinko saada jonkun itsepäisyysmitalin siitä, että puskin jäähyttelypenkki-idean valmiiksi asti? Se on toistaiseksi tän saunan paras osa. Saunajuomille oma on lepuutusosio (tuonne nurkkaan mennessä, missä tila kapenee liiaksi varsinaista istumista varten). 

Juomien lepuutusosaan mahtuu myös just semmonen kätevä kori, jollaisen isäni on tunnistanut äitini suvun naisten lempiesineeksi. Aina on tilaa saunahommelit sisältävälle kätevälle korille!

Koreja käytetään myös sienestyksessä (ehkä ainoa funktio, jossa on isän mielestä järkeä), sukkalankojen ja keskeneräisten neuleprojektien säilyttämisessä, kauppakassina, lelulaatikkona, jne jne. Ja erityisen käteviä ne ovat auton pakkaamisessa. 

Kuten huomaatte alakuvasta, olen saanut saunapolulle koti-ikävää lievittämään myös ihka oman Nykäsen mäen


Tässä vertailun vuoksi alkuperäinen: 


Matti Nykäsen mäki | Kuva: Ilmari Repo

Windhoekin Nykäsen-mäen tarkoitus on ohjata sadekauden rankkasateista tuleva vesi sadevesiränniin. Sen korkeus on 160cm niin kuin koko tukiseinähässäkän. 

Eli varsinainen sauna tulee tukiseinämän sisäpuolelle. (Mittaan huomenna lopulliset käytettävissä olevat mitat ja tulen tänne panikoimaan.)

Huomatkaa, että juomien lepuutuspistettä ja kätevää koria vastapäätä olevassa tukiseinä on täydellinen paikka naulakolle, johon voi ripustaa pyyhkeet ja mahdolliset kylpytakit (jollaista en Namibiassa omista). 



Tässä vielä lähikuva jäähyttelypenkistä. Pyysin pyöristämään nuo kulmat (vastaus oli tietysti yes yes) mutta ihan hyvä on kuulkaa näinkin. 


Ja vielä yksi aiemmista kuvista uusintana, koska haluan kiinnittää  huomionne nerokkuuteeni koko loistossaan: Katsokaa miten jäähyttelypenkin (tulevan) suihkun puoleinen pääty muodostaa myös täydellisen laskualustan saippualle ja samppoolle. 


Tätä kannattaa nyt hetken ihailla, koska varsinainen sauna muuttaa tän sitten ahtaaksi sokkeloksi. 

Kommentit

  1. Hyvältä näyttää. Ja tuli mieleni, että voiko siihen suihkuun hankkia seinään sellaisen korkeamman kaaren (vähän kuin keittiön hanoissa), jolla saa nostettua sitä niin ylös, että mieskin mahtuu sen alle seisomaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit