Väärinpäin

Kaikki täällä on väärin päin. Hyvä ettei nuo talotkin seiso katoillaan.

Nyt on kevät. Jakarandat puhkeavat pian kukkaan ja kaikkialla on hetken violettia. Ne ovat vieraslaji täällä, niin kuin minäkin.

Pian jakarandakauden jälkeen alkaa törkeä kuumuus. Silloin näytän päivät läpensä kaltatulta possulta. 

Samalla luonto palaa hiekan sävyihin. Niihin ja siniseen taivaaseen. Piikikkäitä lehtipuita on, nekin hiekkaisia. Ja niin pieniä tai kummallislehtisiä ja -varsisia, etteivät humise. Paitsi pohjoisessa Kavangolla, mutta sinne on tuhat kilometriä.

Kuumuuden keskellä myös sataa. Se ei kuitenkaan tarkoita mehevää märkää multaa ja sammalta, metsän tuoksua. Maa kuivuu heti. Ripsraps, taas kävellään kuivassa hiekassa. 

Juuri nyt täällä iloitaan rajojen aukeamisesta 18. syyskuuta. Kuulin että yksi iso turismipomo oli sanonut valavansa omin käsin patsaan ensimmäisestä turistista, joka laskeutuu Hosea Kutakon lentokentälle. 

Eilen illalla matkailualalla työskentelevä presidentin käly postasi someen videota Frankfurtin lentokentältä All the passengers (TOURISTS!) at gate B22 at Frankfurt Airport about to board flight EW 1278 bound for WINDHOEK! #CurrentSituation



Tänä aamuna jännitysnäytelmä jatkui, kun saimme katsella minuutin mittaista videota, jossa Frankfurtin kone rullasi Hosea Kutakon vielä pimeälle lentokentälle. 


Jäämme odottelemaan tietoa, oliko matkustajien joukossa yhtään turistia. Maan talous tarvitsisi heitä kipeästi. 

Tulkaa siis kaikki. Namibia on todella upea paikka. Jos ette usko, katsokaa tältä uunituoreelta videolta.



Välttäkää kuitenkin naimisiin joutumista. Jos tulette Namibiaan turistina, saatte lähteä heti lentokentältä omille teillenne (kunhan olette tuoneen tullessanne tuoreen negatiivisen koronatuloksen ja olette saatavilla uusintatestiin viidentenä päivänä saapumisenne jälkeen).

Jos taas tulette Namibiaan kotiin, joudutte kahdeksi viikoksi omakustanteiseen karanteeniin johonkin valtion valvomista karanteenikeskuksista. Huonolla tuurilla se on rakennettu samoista prefab-levyistä kuin meidän tuleva sauna. 

Kommentit

Suositut tekstit