Hyviä ja huonoja uutisia

 


Tässä idyllinen näkymä pihasaunalle makuuhuoneen ikkunasta! (Huomaattehan kalterit kuvan etualalla. Ne ovat sisällä, huoneessa, sitten ikkunalasi. Hajoavan ikkunan äänen kuulemma kuulee paremmin unen läpi kuin katkeavan kalterin. ???) 

Taka-alalla näkyvä kissa ei liity juttuun. Hän on viaton ohikulkija. Sen sijaan jutussa on päätekijöinä kaksi kissaa, joista ei löydy kuin arkistokuvia. Yksi on meidän kullannuppu R ja toinen mikä lie mustavalkoinen uhoaja naapurista. Ne ottivat toissailtana matsia kallion päällä. 

Matsiin kuului äkkijarrutus plus U-käännös. Silloin kalliosta irtosi iso lohkare, joka mureni maahan osuessaan pieniksi paloiksi. Tämä kertoo paljon kallion vahvuudesta. Kivilaji on nimeltään mica ja ymmärtääkseni se on sama asia kuin katinkulta.

Mies nukkui sen yön tosi huonosti ja heräsi aamulla uskomattoman äkäisenä. Oli aika lähettää WhatsApp-kirpputoriryhmään kysely, jossa luki: "Tietääkö kukaan ei-niin-kallista rakennuspiirtäjää? Meidän pitäisi valaa pienelle takapihalle pieni tukiseinä."

Se oli varmasti hyvä idea, sillä eilen illalla kallio murtui lisää kun meidän kullannuppu vaan KÄVELI sen päällä. Pädänks!

Yritin ottaa kuvaa kohdasta, mutta se on liki mahdotonta. Tässä näette kuitenkin tuotesijoitteluna äidin mulle Alhon huopatehtaaan tehtaanmyymälästä Jämsästä ostamat huopatossut. (Keski-Suomi forever!) Jos joskus muutatte Afrikkaan, ostakaa tällaiset. Nää on ihan ehdottomat. Ja hyvät myös muualla kuin Afrikassa. 


Tässä vielä muistin virkistykseksi aiempi kuva kokonaisasetelmasta. Muuri, jonka pelkäämme saavamme niskaamme. (Ja jonka korjaustoimien maksumiehiksi pelkäämme joutuvamme) ja kallio, jota on louhittu niin, että sitä on kapeimmillaan tuossa muurin edessä vain 30 cm. 


No tänään aamupäivällä sitten tulivat kolmissa miehin rakennuspiirtäjä,  meneer (herra) P., ja hänen kaksi kollegaansa, joista toinen oli insinööri ja toinen en tiedä mikä. He sanoivat oivoi ja pudistelivat päätään. Toisaalta he sanoivat myös, että ei isompaa hätää, jos saamme rakennettua tukirakenteita ennen kuin sateet alkavat. (Loka-marraskuussa täällä on ns. pieni sadekausi, jolloin voi tulla jonkin verran vettä, osa rankkoja kuuroja.) 

Tuo "ei isompaa hätää" on se hyvä uutinen. Samoin se, että tän kaiken tuloksena sekä tukiseinä että sauna tulevat lopulta merkityiksi virallisiin piirrustuksiin (mutta saunalle ei kuulemma edelleenkään tarvitse hakea rakennuslupaa, koska se on vain "temporary structure").

Ne tukirakenteet, jos ymmärsin oikein, ovat: Lattian valu, noin 25cm paksu, tukisenä kalliota vasten (tosi paksu, mutta en muista miten paksu, koska hyperventiloin juuri silloin, sillä se oli tosi huono uutinen) ja tukiseinästä 90 asteen kulmassa lähtevät puolikkaat seinät. 

Huonot uutiset on, että se helkatin tukiseinä syö hirveesti tilaa. Saunan kolo oli jo valmiiksi syvyyssuunnassa tosi lyhyt. Olin laskenut, että siihen mahtusi sisämitaltaan 170cm syvä sauna. Nyt kuulemma syvyyden ULKOmitaksi voi tulla ihan maksimissaan 168cm! Kun siitä otetaan pois seinien paksuus, niin miten semmoiseen tilaan laittaa kiukaan ja lauteet???


Kommentit

  1. No, siinä pähkinä. Hei! 'arkkitehdit' antakaa vinkkejä! Seuraavissa ainakin yksi ammattilainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä pitää eka odottaa, että tiedän katastrofin lopulliset mittasuhteet. Mutta toisaalta otan kyllä mielelläni spekulaatioita vastaan jo nyt!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit