Hankala tila



Noniin, minnes pistäisit saunan tällaisessä yhtälössä, kun perheessä on kolme henkilöä, joista kaksi tekee töitä kotoa? (Ja kolmaskin hengaa kotona kaikkine kavereinen näin korona-aikaan.)

Sisälle ei mahdu mitään ylimääräistä.  Ainoa vaihtoehto on siis takapiha. Se onkin kivasti tommonen kahdesta putkesta koostuva kapea ällä. 

Niin kuin usein, olimme eri mieltä. Puolison mielestä ainoa mahdollinen paikka oli takapihan alussa - tuossa missä on pöytä, tuoleja ja penkki. Kun tapasin hänet, samassa pisteessä sijaitsi poreallas, jota ei nähdäkseni koskaan käytetty. Ulkoruokintatilaa ei ollut. Ehdotin, että poreallas on poikamies-elostelua, joka olisi nyt joka tapauksessa loppu. Syödä sen sijaan pitää jokaisen, toisinaan vaihtelun vuoksi ulkona. 

Pisteessä on viime vuosina sijainnut huojuva pöytä, jota peittävät lukuisat siivoukseen, remontointiin ja lukkosepän työhön (puolison ammatti) liittyvät esineet. En muista, koska olisimme syöneet ulkona. Mutta ajatuksena ulkona syöminen on kiva, eikö niin? Ja sauna tuossa kohtaa sekä täyttäisi koko hemmetin pihan että sijaitsisi parahultaisesti puolison työhuoneen ikkunan edessä. Viimemainittu saattaisi nitistää suomalaisia häveliäämpien namibialaisten orastavan kiinnostuksen saunomiseen.  

Pöytäryhmästä seuraava rakennettu elementti takapihalla on braai eli grilli. Se on Namibiassa pyhä. Eli mahdoton sijoituspaikka saunalle. 

Olin heti sitä mieltä, että tuo ällän takaosa on oikea paikka. Siellä on ollut vain pyykkinaru ja kasvillisuuden peittämä liki pystysuora rinne, joka päättyy meidän ja naapuritaloyhtiön välissä olevaan korkeaan muuriin. Vaikka sillekin puolelle on iso ikkuna, sen verhot ovat aina kiinni (ja väpättävät, sillä ikkuna on huonosti tilkitty).

Tilaa on syvyyssuunnassa 2,5 metriä, mikä on vähän hintsusti, kun saunaa ei voi rakentaa kiinni muuriin, eikä talon seinään. Mutta nyt ollaan ehkä keksitty ratkaisu. Siitä lisää myöhemmin. Nyt nukkumaan. 

Kommentit

Suositut tekstit