No niin, suunnitteluapua pliis!





Helou, nyt apua kaikki suunnittelutaitoiset ja -taitamattomat! Miten tää kannattaa tehdä? Alempana tulee myös muutama valokuva, joista tila ehkä hahmottuu selkeämmin. 

Saunaa varten saatiin raivattua kalliorinteeseen koloa 2,1 metriä syvästi ja 2,85 metriä leveästi. Mies on 190 pitkä, eli hyvä lauteen pituus olis minusta 2m, niin mahtuu hänkin oikoselleen. 

(Sähkö)kiukaan olemme saaneet lahjoituksena (tästä lisää myöhemmin) mutta emme ole vielä nähneet sitä. Sen koko (halkaisija 50cm) on entisen omistajan muistinvarainen arvio. Hän on Suomessa ja kiuas on alimmaisena hänen ystävänsä täyteen pakatussa varastossa Namibian rannikolla. Rannikko on ollut pitkään koronakaranteenissa, emmekä ole päässeet sinne. Nyt osat ovat vaihtuneet ja me pääkaupunkilaiset olemme karanteenissa, kun taas rannnikkolaiset eivät. 

Entinen omistaja arveli, että 15cm turvaväliä kiukaasta seiniin riittää. Hän on insinööri, joten huh edes yksi juttu on selvää tässä projektissa - kiukaasta seiniin on oltava 15 cm turvaväli. 

Olin haaveillut (työhuonehaaveen lisäksi) että saunan ulkopuolelle mahtuisi jonkinlainen paikka, jossa voisi vähän suihkutella / läträtä veden kanssa. Varsinaisia pesutoimenpiteitä varten pitää mennä sisälle suihkuun makuuhuoneen ovesta, näin:  





Mut voiskohan jommassa kummassa ässällä merkityssä kohdassa olla ulkosuihku? Tai joku vesivatiasema? Mitä olette mieltä? Ne kohdat näyttää tältä. 



[Eiiii, LISÄYS tekstin julkaisemisen jälkeen! Muistin juuri, että tuossa liukuoven vieressä on myös sähköpistorasia eli siihen kohtaan ei todellakaan voi tulla suihkua.!]

Tuo kasvimaa pitää siirtää pois makuuhuoneen liukuoven edestä niin, että kulku sujuu sutjakkaasti. Täytyy vain löytää oven avaimet, sillä sitä ei ole käytettty noin viiteen vuoteen. Onneksi on lukkoseppä talossa. 

Ja niin kuin kuvasta näkyy, niin kallio ei oikeasti ulotu niin pitkälle tuolla naapurin nurkassa kuin miltä pohjapiirroksessa näyttää. (En vaan jaksanut enää väkertää.)

Saunalle valetaan sementtilattia, jonka pinta ulottuu samalle tasolle tuon nykyisen sementtiluiskan kanssa.

Saunan lattiaan tulee veden poismenoa varten aukko, josta vesi valuu maahan. Täällä Namibian sisämaassa on uskomattoman kuiva ilmasto (esim. urheillessa ei tule juurikaan hiki, sillä kaikki haihtuu saman tien). Eli myös maa on tosi kuiva. Sadekausikin on semmoinen, että maa kuivuu sateiden välillä. 

Jos olis joku erityinen suihkuttelupaikka, siihen vois koittaa tehdä säiliön jonne suihkuvesi menee? 

Ja joo, vesipisteen takana on meidän vessa ja kylpyhuone. Olis maailman järkevintä puhkaista seinään aukko ja rakentaa sauna vessan jatkeeksi. Mutta sitten se olis virallisesti osa taloa ja vaatisi rakennusluvan. Ja jopa mulla nousee verenpaine, kun mietin sitä prosessia. Miehellä viisinkertaisesti. 








 

Kommentit

  1. Kiinnostava seurata tätä teidän projektia ja samalla sun kuulumisia - tsempit ❤️ Olisikohan mitään mahdollisuutta muuttaa tuota vessan ikkunaa oveksi? Jos siitä olisi kulku suoraan ulkoa kylppäriin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olis mutta se vaatisi isompaa investointia kuin mihin meillä olis nyt varaa. Pönttö on nimittäin ihan ikkunan alla, niin sitä pitäis siirtää. Ja täällä ei oikein voi tehdä vain ovea, vaan pitää laittaa myös tuommoiset hemmetilliset rautakalterit kuin liukuovessa on.

      Kaikista kaikista kaikista ihanteellisintahan olis siis ollut rakentaa koko höskä kylppärin jatkeeksi ja vaihtaa wc-pöntön ja suihkun paikkoja ja johtaa kaikki vesi viemäriverkostoon. Mutta siihen olis tarvinnut rakennusluvan joka kestää ja maksaa normiaikoinakin ja nyt korona-aikana vielä enemmän.

      Ja puoliso saa sydämentykytyksiä kaikista isoista remonttijutuista. Ja on (varmaan syystä) sitä mieltä, ettei sauna varsinaisesti kasvata talon arvoa - pikemminkin päinvastoin, koska kukaan muu täällä kuin minä ei halua sellaista kotiinsa :-)

      Tästä tulikin mieleeni että ehkä ne ei arvostais myöskään sitä suoraan Wc-pöntöltä takapihan pyykkinarulle aukeavaa ovea! :-) :-) :-)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit