Korvaussaunassa kuultua


Spa-vinkki: kertsipikkarit saattavat näyttää kertsimaskeilta

Täällä Yours Truly, korvaussaunakeikalla. En ole selfie-kuvaajien aatelia, sillä olen olen kuvannut sormeni ja vastaavasti jättänyt pois s-kirjaimen. Näytän myös melko huolestuneelta, sillä en ota selfie-kuvia kovin usein. Mutta steam room siis, ei team room.  

Tämä korvaava sauna on ihanassa day spassa nimeltään Soulstice. Suosittelen, jos on joskus Windhoekiin asiaa. Erityisesti suosittelen Monicaa, joka on tosi hyvä hieroja. Jos vain voit, jätä ainakin 10% tippiä, sillä luulen ettei Monican palkka ole kovin hyvä. Lisäksi ota_vain_yksi_hoito_yhtenä_päivänä. Tulet pian huomaamaan, että tämä on Windhoekin paras sauna (nyt kun meidän sauna ei ole vielä valmis) ja täällä saa käydä ilmaiseksi hieronnan tahi kauneushoidon yhteydessä. 

(Ja sitä paitsi ne Windhoekin muut saunat on tosi vaikea löytää. Lisää asiasta myöhemmin.)

Huomaatte varmasti kuvassa myös Hannibal Lecter -tyylisen kasvomaskini. Maski (malli vapaavalintainen) on ollut Namibiassa pakollinen huhtikuun alusta lähtien. Omistan kaksi erilaista, mutta tämä on niistä se parempi, sillä melko suuri nenäni ei mahdu toiseen sisälle. Jos tämä ei ole käsillä, lainaan puolisoni valikoimasta pyöräilyyn tarkoitettua neck buffia, joka ehkä on tai ehkä ei ole pahempi kuin maskittomuus

Olen TODELLA HUONO pitämään huolta maskihygieniasta. Tämä on pesty ehkä kolmesti huhtikuun jälkeen. (Myyjä tosin sanoi, että tän voi pesemisen sijasta nukettaa mikrossa??? Olen mikrottanut kerran, kasvomaski ja mikroon pinttynyt nakin haju oli todella iljettävä yhdistelmä.)

Viime viikkoina olen tehnyt vankkoja suunnitelmia maskihygienian parantamiseksi. Korona alkoi levitä Namibiassa kunnolla vihdoin elokuun alussa. Sitä ennen maa on ollut enemmän tai vähemmän kiinni siitä lähtien, kun tänne maaliskuun alussa tuli kaksi romanialaista turistia, jotka todettiin positiivisiksi. Tähän päivään mennessä täällä on ollut 6030 todettua tapausta, niistä varmaan 90% neljän viime viikon aikana. Asukkaita on 2,5 miljoonaa ja hengityskoneita koko maassa 133. 

Jos näette day spassa tahi muualla tämännäköisiä hommeleita (kts. alla), kannattaa ottaa huomioon, että ne EIVÄT ole kertakäyttöisiä maskeja, vaan kertakäyttöisiä pikkuhousuja. Tein virheen viime käynnillä kuukausi sitten. Nyt kävelin ihan prona ohi, koska tykkään mennä hierottavaksi omissa alkkareissa. Viimeksi koitin hetken asetella näitä peilin edessä kasvoille ennen kuin henkilökunta puuttui asiaan. 


Mutta otsikkoon. Sehän on Korvaussaunassa kuultua. Ajattelin raportoida tämmöisestä, koska välittää jotain ajan hengestä. 

Olen käynyt tässä spassa nyt neljästi. Joka kerralla pukuhuoneeseen saapuessa elegantti Neiti X on istunut pukuhuoneen perällä (kullanvärisellä pehmojakkaralla!) kylpytakissa puhumassa puhelimeen. Hänen on pakko olla todella hyvätuloinen, sillä alinomainen pukuhuoneessa päivystäminen tulee kalliiksi.

Pidän siis neiti X:ää maan taloudellisen kerman äänitorvena. Tänään hän sanoi: Olen juuri tulossa vierailulta eurooppalaisen [maa mainittu] ystävän luolta. Ystävä itki. Kamalaa nähdä, kun aikuinen mies itkee. Ystävän koko tulevaisuus on murenemassa jalkojen alta. Bisneksestä ei ole mitään, mitään jäljellä - kaikki kuollut kuuden viime kuukauden aikana. Nyt hän on palaamassa Eurooppaan, viikon päästä. And when Europeans are leaving Namibia, you can trust things are so, so bad. Onneksi ystävällä ei kuitenkaan ole oikeasti hätää, sillä hänen kotimaansa kyllä pitäisi huolen kansalaisistaan, toisin kuin Namibia. You know, over there they get money for unemployment and things like that. So God save us, let us keep this positivity. 









Kommentit

Suositut tekstit